Svet
13 ogledov

Na Fićijadi tudi Slovenci

1/17
Žurnal24 main
Ta konec tedna je v Šabcu potekala tako imenovana Fićijada. Srečanja voznikov nekdaj izjemno priljubljenih Fiatovih malčkov so se udeležili tudi slovenski vozniki.

Trije slovenski vozniki fičkov so se na dolgo pot podali v petek ob 14. uri, na cilj v Šabac so prispeli okrog 23. ure zvečer. "Povprečna hitrost vožnje je bila 80 kilometrov na uro,“ nam je povedal eden izmed ljubiteljev Fiatovega malčka, Alen Grum iz Žalca. Drugi fičko je bil iz Novega mesta, tretji iz Horjula, na poti pa se jim je pridružil še voznik Chryslerjevega newyorkerja letnik 1977 iz Ljubljane.

"V soboto smo se zbrali z ostalimi fičkarji, se popeljali po mestu, dali fičke na razstavo, nato pa je sledila pojedina, kot se za Srbijo tudi spodobi,“ dodaja Grum. Veselo je bilo tudi v soboto, vse do nedelje, ko so se ob 15. uri odpravili proti domu. V Slovenijo so prispeli po devetih urah vožnje.

"Prevozili so okrog 1100 kilometrov ter prišli tja in nazaj brez popravil, s čimer smo izjemno zadovoljni,“ še pove Grum.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.