Svet
13 ogledov

Na gorečem trajektu je bil tudi Slovenec

Reševanje potnikov na trajektu EPA
Na trajektu, ki je zagorel pred grškim otokom Krf, je bil tudi Slovenec.

Iz trajekta, ki je včeraj zagorel pred obalo Krfa, so evakuirali tudi slovenskega državljana, ki pa je že na varnem. Čeprav na seznamu potnikov, ni bilo navedenega nobenega Slovenca, pa je danes slovenska ambasada v Atenah od grškega zunanjega ministrstva prejelo sporočilo, da je med rešenimi tudi Slovenec. Ta je trenutno na krovu ladje San Giorgio, ki je na poti v Brindisi, Italija.

Reševanje potnikov na trajektu | Avtor: EPA EPA
Slovensko veleposlaništvo v Atenah naj bi šele danes prejelo obvestilo s strani grškega zunanjega ministrstva, da je bil potnik na seznamu naveden kot italijanski državljan. Ali ima potnik dvojno državljanstvo, na zunanjem ministrstvu ne vedo.

Reševanje potnikov - vseh naj bi bilo okoli 420 - je po podatkih grškega zunanjega ministrstva zaključeno, še vedno pa poteka preverjanje in sestavljanje dokončnega seznama potnikov. Število rešenih potnikov se namreč močno razlikuje od števila tistih navedenih na seznamu potnikov. Glede na zadnje znane informacije, naj bi bil na trajektu le en slovenski državljan.

Še pred rešitvijo s trajekta je umrlo deset ljudi, poleg teh pa danes še dva albanska mornarja, ki sta sodelovala pri poskusu, da bi trajekt odvlekli do albanske obale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.