Svet
34 ogledov

Na hišo jim je padel meteorit

Meteorit Shutterstock
Francosko družino je ob prihodu z dopusta pričakalo presenečenje. V hiši so namreč našli 4,5 milijarde let star meteorit, ki je preluknjal streho.

Znanstveniki pravijo, da gre za prvi tak primer vesoljske skale in enega izmed okoli 60 meteoritov, ki so v zadnjih štiristo letih padli na področje današnje Francije.

Pri tem je zanimivo, da je meteorit padel ravno na hišo družine, ki se piše Comettes, iz mesta Dravil, ki je od Pariza oddaljeno okoli 20 kilometrov. Kot piše The Telegraph, družina domneva, da je meteorit na hišo padel pred nekaj tedni, ko so bili na počitnicah.

Da je moralo nekaj prileteti skozi streho, so ugotovili šele ob prvem dežju. Pri krpanju luknje na strehi so na tleh našli meteorit v velikosti jajca.

Znanstvenik, ki se ukvarja z minerali, in "lovec" na meteorje Alain Carion je dejal, da je z železom bogat kamen znan tudi pod imenom hondrit. "Padec meteorita na naš vrt je čudež in manjša verjetnost kot zadetek na loteriji," je dejala Comettesova, ki dela v pisarni francoskega finančnega ministra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.