Svet
18 ogledov

Na hrbet so mu privezali likalnik

69-letnega Davida Wardo sta moška mučila kar 30 minut. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Roparja sta v želji, da izsilita lokacijo sefa, 69-letniku na hrbet za pol ure privezala vroč likalnik. Soproga je nemočno gledala njegovo trpljenje. Nepridiprava sta odnesla za 235 tisoč evrov nakita.

Upokojencu sta roparja na hrbet privezala likalnik z namenom, da pridobita informacije o sefu, kjer je par skrival zlatnino in družinski nakit.

69-letnega Davida Wardo sta moška mučila kar 30 minut. Opekline so bile grozljive, saj je likalnik ožgal kožo, maščobno tkivo in celo mišice. Ko je bil par izven primeža roparjev, so Davida prepeljali v najbližjo bolnišnico, ga oskrbeli, nekaj dni kasneje pa so opravili tudi lepotno operacijo.

Popariti sta želela celo vnukinjo
Policija zatrjuje, da sta bila napadalca neizprosna. Na komaj triletno vnukinjo sta nameravala v primeru, da par ne bi izdal lokacije sefa, zliti kotliček z vročo vodo. V izjavi za javnost je policija zatrdila, da tovrstno mučenje presega vse meje. Po nekaterih informacijah naj bi bili zgroženi celo predstavniki tamkajšnjega podzemlja.

Na smrt prestrašena Ann Woodland je lahko le nemočno opazovala soprogovo mučenje, saj je bila priklenjena na radiator. "Ti ljudje so naravnost barbarski. Ne cenijo vrednosti človeškega življenja," je dejala 66-letnica. "Ves čas sem bila ob Davidu. Bil je neverjetno pogumen. Kljub neznosnim bolečinam ni niti zamrmral, saj ni želel zbuditi vnukinje," dodaja. Po zadnjih podatkih sta roparja iz hiše odnesla nakit v vrednosti 235 tisočih evrov.

Par iz idilične britanske vasice Sewardstonebury, ki leži v bližini Chigwella, je za kakršnokoli informacijo, ki bi nasilneža spravila za zapahe, ponudil nagrado v višini 135 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.