Svet
21 ogledov

Na Hrvaškem iščejo Slovenca

Orebic Shutterstock
Hrvaška gorska reševalna služba išče 69-letnega Slovenca.

Na terenu so tri ekipe gorskih reševalcev s psi, na pomoč pa prihajajo še dodatni reševalci in helikopter.

Moški se v četrtek zvečer ni vrnil, prav tako pa se ne oglaša na mobilni telefon, je njegova soproga obvestila policijo, gorski reševalci pa so ga iskali vso noč in danes ves dan. Kot so nekaj pred 19. uro za STA potrdili gorski reševalci iz Orebića, iskanje 68-letnega Slovenca še zmeraj poteka. Čez dan so območje pregledali tudi iz helikopterja hrvaške vojske, a sledi pogrešanega niso našli.

69-letnik se je odpravil na vrh Sv. Ilija nad Orebićem. Reševalce in policijo je včeraj zvečer poklicala njegova soproga, po tem ko se do večera ni vrnil, niti se ni oglasil na telefon, poroča 24sata.hr.

Iskalno akcijo so sprožili že včeraj, reševalci so celo noč preiskovali planinske poti in plaže. Poudarili so, da iskanje poteka na zelo nepreglednem in nevarnem terenu.

Nevarno območje

Na omenjenem območju se je do zdaj zgodilo že več nesreč pohodnikov. Do njih prihaja predvsem izven urejenih poti, pri katerih je velika možnost zdrsa. Eno od najobsežnejših preiskav so sprožili poleti leta 2005, ko je izginulega Avstralca Johna Andrewa Modistacha iskalo več sto reševalcev.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.