Svet
15 ogledov

Na Hrvaškem kaznovanih več Slovencev

svet 20.09.11. hrvaska policija, foto: pixsell Pixsell
Hrvaški policisti so med odkritjem drog prijeli Slovenca. Slovenci kršili tudi s plovili.

Hrvaška policija je prejšnji teden na mejnih prehodih s Slovenijo pri 32 ljudeh, med katerimi je bil tudi slovenski državljan, odkrila mamila, je sporočila Policijska uprava Primorsko-Goranska.

Hrvaški policisti so odvzeli dobrih 63 gramov marihuane, dobrih 22 gramov hašiša ter nekaj tabletk ekstazija in ksanaksa. Sodniku za prekrške so prijavili šest državljanov Španije, po pet iz Italije in Francije, štiri iz Avstrije in Nemčije, tri iz Švice, dva s Portugalske ter po enega iz Slovenije, Belgije in Nizozemske.

Sedem Slovencev kršilo pravila na morju

Veliko dela je imela tudi hrvaška pomorska policija, ki je zaradi nevarne vožnje kaznovala 70 tujih državljanov, med njimi sedem Slovencev.

S svojimi plovili pa je bilo znotraj prepovedanega morskega pasu 300 metrov od obale prehitrih 70 tujih državljanov. Največ Nemcev (20) in Italijanov (19), sledijo Slovenci in Avstrijci (po sedem); Slovaki, Čehi, Belgijci, Madžari, Nizozemci ter po en državljan Poljske, BiH in Filipinov. Vse so zaradi prekrška denarno kaznovali.

Komentarjev 1
  • macko 14:21 31.julij 2013.

    nije ovo više "juga" drugovi....slovenski "jadralci in jahtaši " so praviloma med najbolj neotesanimi popotniki na Jadranu. po potrebi postrežem z detalji.še sreča, da je letos večji del bark ostal na kopnem, vsled "nestašice goriva", tako, da ...prikaži večo, da si bomo letos tudi slovenci, lahko spočili od......... slovencev, aleluja !