Svet
18727 ogledov

Na Hrvaškem našli razbitine letala, ki je vzletelo iz Maribora

Majhno letalo Profimedias
V iskalni akciji sodelovalo okrog 120 ljudi.

Na Hrvaškem so po večurni iskalni operaciji zvečer našli ostanke športnega motornega letala Cirrus 20, ki je sredi dneva med letom iz Maribora v Pulj izginilo z radarja. Ekipa gorskih reševalcev je ostanke našla na težko dostopnem gozdnatem območju pri vzpetini Mali Makovnik v Karlovški županiji, tik ob meji z Ličko-senjsko županijo, je objavila hrvaška gorska reševalna služba.

Območje so zavarovali, začenja se ogled, je po poročanju portala index.hr povedal vodja iskalne operacije Joso Živković. Uradnih informacij o osebah, ki so bile v letalu, ni, po neuradnih informacijah portala Telegram pa je šlo za tri osebe.

Letalo, ki je bilo po informacijah medijev registrirano na Nizozemskem, je vzletelo z mariborskega letališča, kamor naj bi priletelo iz Avstrije, namenjeno pa je bilo v Pulj. Okoli 12.30 ure je nad območjem med obema omenjenima županijama izginilo z radarja.

Pristojni so sprožili obsežno iskalno akcijo, v kateri je ob podpori helikopterja hrvaške vojske in brezpilotnih letalnikov sodelovalo okoli 120 oseb - pripadniki civilne zaščite, policisti, reševalci postaj gorske reševalne službe iz Karlovca, Gospića, Ogulina in Zagreba ter lokalni gasilci.

Iskanje je potekalo na gozdnatem in neprehodnem terenu, oteževalo ga je deževno in megleno vreme. Na območju bi lahko bile tudi še mine iz časov vojne v 90. letih minulega stoletja, kar je sodelujočim omejevalo manevrski prostor.

Uradnih informacij o osebah, ki so bile v letalu ni. Po neuradnih informacijah portala Telegram pa je šlo za tri osebe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 22:41 20.maj 2023.

    Najbrž je bil spet Putin. Al' pa Kučan, hehehe.