Svet
50469 ogledov

Odšli na vrh otoka, našli so jih v skalah

Reševalni čoln Žurnal24 main
Štiri tuje državljane je v temi rešil svetilničar.

Na otoku Sušac v Lastovskem arhipelagu so včeraj izginili štirje tuji državljani.

Naknadno so informacijo potrdili v Gorski reševalni službi Orebić (HGSS Orebić). "Trenutno se ukvarjamo z organizacijo akcije. Nimamo še veliko informacij. Akcija reševanja treh tujih turistov je v teku in ekipe HGSS Orebić so pripravljene," so včeraj zvečer dejali za portal Index.

Iskanje je potekalo s pomočjo policijskega čolna, ki je pristojne prepeljal do otoka pri Lastovem. "Policijski čoln nas bo prepeljal do kraja, kjer smo prejeli prijavo pogrešanja tujih državljanov," so še dodali v HGSS Orebić.

Rešil jih je svetilničar

Izgubljene tujce je nato nepoškodovane vidil in rešil svetilničar nekaj po polnoči, je potrdil namestnik načelnika postaje HGSS Orebić Josip Tomašić.

Kot je dejal, so bili nameščeni v apartmaju pri svetilniku, včeraj zjutraj pa so se z vedenjem svetilničarja podali na najvišji vrh Sušca. Ker se čez nekaj časa niso več javili in je padla tema, je za njimi stekla reševalna akcija.

''Okoli 22.40 smo s čolna državljanov Litve prejeli obvestilo, da ljudje na težko dostopnih skalah na južni strani otoka prosijo za pomoč. Na koncu jih je rešil svetilničar,'' je za Hino povedal Tomašić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.