Svet
5922 ogledov

Na Hrvaškem: Petletna deklica zvečer pri zdravniku, zjutraj doma umrla

rešilec reševalno vozilo Profimedia
Z deklico so v torek zvečer iskali pomoč v dežurni ambulanti, zjutraj je umrla doma.

Okoli 6. ure zjutraj je bila hrvaška policija obveščena, da je ekipa Nujne medicinske pomoči nudila zdravstveno pomoč otroku. Kljub naporom zdravniške ekipe je otrok umrl, truplo pa prepeljano v puljsko bolnišnico na obdukcijo. Policija je sporočila, da še preiskujejo vse okoliščine dogodka. 

Portal Index.hr navaja, da je bila deklica v torek zvečer pregledana v dežurni pediatrični ambulanti v Splošni bolnišnici Pula. Po pregledu so jo odpustili domov, kjer je zjutraj umrla. Na truplu niso našli znakov nasilja. Obdukcijo naj bi opravili jutri. 

Glas Istre piše, da je nujna medicinska pomoč zjutraj prejela klic, da štiriinpolletna deklica ne diha. Ko so prispeli na kraj dogodka, je oče deklico oživljal po navodilih dežurne dispečerke. Po prihodu je oživljanje prevzela zdravniška ekipa, a na žalost niso bili uspešni. Na kraj dogodka je nato prišla policija. 

Glas Istre še poroča, da je deklica češka državljanka, ki je skupaj s starši bila nastanjena v centru mesta Medulin. 

dezurni@styria-media.si
 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.