Svet
530 ogledov

Na Hrvaškem poleti vrtoglave cene cestnin

Gneča na hrvaških cestah 24sata
Od Zagreba do Splita boste za cestnino plačali 27 evrov.

Cestnina od Zagreba do Reke bo čez leto ostala ista, med poletno turistično sezono bo poskočila za deset odstotkov, piše Večernji list.

Hrvaška se po poročanju hrvaškega medija s Svetovno banko pogovarja o 1,8 milijarde evrov vrednem posojilu za prestrukturiranje javnega podjetja Hrvatske avtoceste (Hac) in javnega podjetja Autocesta Rijeka Zagreb (ARZ).

Dvig cen

Pogovarjali pa naj bi se tudi o poenotenju cestnin na cestah Haca s cestninami ARZ. Slednje pa so dražje za pet odstotkov.

Podražitev pa so obeta tudi za turiste, ki v poletnih mesecih množično obiskujejo Hrvaško. Tako Hac kot ARZ naj bi podražila cestnine v poletnem času. Cestnine naj bi bile tako med poletjem dražje za deset odstokov.

Za primer so navedli cestnino za navadno osebno vozilo od Zagreba do Splita, ki znaša 174 kun (23,42 evra). Po uskladitvah bo znašala 183 (24,63) kun. Z višjimi poletnimi cenami pa bo cestnina od Zagreba od Splita stala kar 201 kuno (27,06 evra), so izračunali. 

Komentarjev 4
  • Ferluci 18:08 26.februar 2017.

    Brez veze. Koga brigajo hrvaške ceste? Hrvate!

  • wolf.ata 19:17 25.februar 2017.

    nabiti cestnine za dudeke-hrčke (Hrvate) za 100%,ko gredo na smučanje,ker imajo same smrdljive dizle,naši pa poleti ostati doma ali pa na morje v Grčijo,kdor pa gre na Hrvaško morje vseeno,pa plačat takso v Slovenski proračun,bojkotirat vso hrvaško hrano v trgovinah,pa ...prikaži več da vidite,da se bo prej kot v 6 mesecih poznalo,bi se čutilo pri njih,pa kupit nazaj trgovske znamke in Mercator,pa to...

  • jakec1575 14:38 25.februar 2017.

    Čudno, da še nihče ni dal tožbe zoper Hrvaško in njeno politiko poletnih cestnin. Menda kršijo kakšno trgovinsko pravilo ali čken zakona.