Svet
29418 ogledov

Na Hrvaškem pridobitev, ki je bodo v sezoni veseli tudi Slovenci

Hrvaška avtocesta Davor Puklavec/ Pixsell
Prvi korak projekta, vrednega več kot 160 milijonov evrov, je končan.

V hrvaški Istri so danes slovesno odprli 12 kilometrov avtoceste na odcepu Rogovići-Cerovlje. Gre za prve kilometre nove avtoceste, ki bo nadomestila obstoječo hitro cesto med Pazinom in predorom Učka. 

Zamenjava preostalih 16 kilometrov obstoječe hitre ceste med Cerovljem in predorom Učka je predvidena do začetka prihodnje turistične sezone, je izpostavil hrvaški minister za morje, promet in infrastrukturo Oleg Butković. Napovedal je, da bodo v mesecu dni začeli tudi z gradnjo druge cevi predora Učka.

Drugi del projekta novega dela istrske avtoceste predvideva poleg druge cevi predora Učka tudi avtocesto do Matuljev pri Opatiji. Po zaključku del, ki je predviden do sredine leta 2024, bosta tako tudi Reka in Pulj povezana z avtocesto.

Vrednost celotnega projekta po modelu javno-zasebnega partnerstva je ocenjena na nekaj več kot 1,2 milijarde kun (162 milijonov evrov). Poleg predora bodo morali zgraditi tudi 11 viaduktov, 14 podvozov in tri nadvoze.

Covid-19 Hrvaška Svet Kot v grozljivki: Pacienti brez zdravil, brez hrane, oblek ...

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 2
  • Laznivi 23:22 05.november 2020.

    Nasa uboga pa niti do najeltitnejsega turisticnega mesta na svetu Portoroza ne more razsiriti te kozje steze ki so jim jo zgradili in pustili Italiani v casu konskih upreg.

  • jakec1575 21:18 05.november 2020.

    pri nas bi to bilo 1,2 mrd €