Svet
216 ogledov

Na Hrvaškem prometni kaos zaradi burje

Burja na Hrvaškem Profimedias
S sosednje hrvaške poročajo o močni burji, zaradi katere so popolnoma ali delno zaprti nekateri cestni odseki in trajektne povezave.

Zaradi močne burje je po podatkih Hrvatskega autokluba (HAK) popolnoma zaprta avtocesta A1 na odseku Gornja Ploča - Posedarje, Paški most ter državna cesta na odseku Malsenica - Zaton Obrovački. 

Na cestah zastoji

Samo za osebna vozila je odprta avtocesta A6 Reka - Zagreb med Kikovico in Delnicami ter Jadranska magistrala med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno. 

Na dveh koncih tudi gori

Promet po poročanju hrvaškega portala 24sata ovirajo tudi požari - pri Vrhpolju ga gasijo s tremi letali, gori pa tudi pri kraju Zaton Obravački. 

Močan veter ovira vožnjo tudi na avtocesti A6 (Reka - Zagreb) med Kikovico in predorom Tuhobič, avtocesta je sicr odprta za ves promet. 

Požar na Hrvaškem | Avtor: 24sata 24sata

Trajekti ne vozijo

Zaradi močnega vetra so prekinjene trajektne povezave Prizna - Žigljen in Lopar - Valbiska ter katamaranska povezava Novalija - Rab - Reka ter trajektna povezava Suđurađ-Lopud-Dubrovnik. 

Na avtocesti A7 med Drago in Šmirko ter na mostu na Krk je promet prepovedan za avtobuse in vozila z kamp prikolicami, na Jadranski magistrali med Bakrom in Sveto Marijo Magdaleno pa za tudi za tovorna vozila. 

Zastoji zaradi burje | Avtor: 24sata 24sata

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.