Svet
23839 ogledov

Na Hrvaškem se obeta kaos, grozi množično zapiranje bencinskih servisov?

Hrvaška Ina bencinska črpalka Facebook
Hrvaškim prodajalcem goriva je prekipelo. Prihodnji teden se obeta kaos, saj nameravajo uresničiti grožnjo in zapreti bencinske servise.

Armando Miljavac, predsednik Združenja malih trgovcev z naftnimi derivati, pravi, da bodo črpalke prihodnji torek zaprli, če hrvaška vlada ne bo ukrepala.

Združenje združuje več kot 60 malih trgovcev, ki upravljajo okoli sto bencinskih servisov po vsej Hrvaški, poroča spletni portal Indeks.

Gorivo denar 42 odstotkov Avto 42 odstotkov za gorivo zapravi od 100 do 200 evrov

"Če v torek ne bo odločitve, ki bi bila sprejemljiva za normalno delo in nadaljevanje dela, smo se odločili za zaprtje črpalk. Krvavimo že osem mesecev, izčrpali smo vse rezerve, razlike v ceni so se porušile," pravi Miljavac, ki se sprašuje, kaj bo jeseni. Ugotavlja, da napovedi niso dobre.

posoda za gorivo Avto 10 napak, zaradi katerih avto porabi več goriva

"Situacija je trenutno taka, da ne moremo naprej. Naša podjetja, kjer delamo že leta, so pripeljana na rob stečaja, na rob propada. Banke se nas izogibajo, zanje smo mrtvi," dodaja Miljavac in nadaljuje: "Kaj bo jeseni, ko bomo morali obnoviti garancije, ki so "izjemno visoke ..."

Lamborghini  63 jahta | Avtor: Lamborghini Lamborghini

Subvencioniramo gospode, ki se vodijo z gliserji

"Naš predlog je preprost. Menimo, da gorivo kot socialna kategorija ne more biti za vse. Razliko v ceni plačujemo gospodom, ki se vozijo z gliserji ... Majhne bencinske črpalke imajo več kot 20 odstotkov trga in zaposlujejo več kot tisoč ljudi," pravi Miljavac in dodaja, da mali trgovci zahtevajo liberalizacijo cen in uvedbo bonov za socialne kategorije.

citroen C3 aircross Avto 100 kilogramov dodatne mase porabo goriva poveča za …

»S tem bi letos preživeli, jeseni pa bi obnovili bančne garancije. Kot rečeno, za banke smo že mrtvi, ker smo zanje nerentabilni. S temi cenami izgubimo kuno in pol na liter prodanega goriva. Zato manjša bencinska črpalka izgubi vsaj tri do štiri tisoč kun na dan,« pravi Miljavac.

denar bankovci gorivo Avto 40 najbolj varčnih avtomobilov, velik poraz SUV-jev

»Treba je pomagati tistim, ki pomoč res potrebujejo,« sklene.
 

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 21:58 02.julij 2022.

    pa kaj naj rečemneiznajdlivost kaste.. gostinci znajo zaračunat kapljico olivnega olja, tile pa gliserjem nič.. a jim dam parnasvetov ? sam ne bodo zastonj.. in ne bodo po ceni kaplic olivnega olja.. ampak dam jim enga zastonj..naj grejo kšimetu v ...prikaži več konobo na ene sardine pa bodo zvedel vse finte.

  • eminenca 18:46 02.julij 2022.

    zelo zanimivo, že sedaj tako stanje, država je v crkavanju, zato takšne cne, ki pa jih ne bodo rešile na dolgi rok ... potevm pa še evro valuta, le kakšne bodo cene potem ... očitno jim še morje in sonce ...prikaži več ne more pomagat, razen zdrava in pametna politike ... ne vem kje to prodajajo