Svet
17 ogledov

Na Hrvaškem zaradi vročine umrli dve osebi

Vročina v Dubrovniku Grgo Jelavic/PIXSELL
Toplotni udar doživljajo tudi na Hrvaškem. Zaradi vročine sta že umrli dve osebi.

Hrvaški meteorologi so opozorili, da bo danes zelo velika nevarnost toplotnega udara v osrednji, severozahodni in vzhodni Hrvaški ter v notranjosti Dalmacije, medtem ko drugod po državi velja velika nevarnost. Najvišja dnevna temperatura se bo gibala med 33 in 38 stopinj Celzija. Najhuje se bo v petek nadaljevalo v notranjosti Dalmacije.

Umrla zaradi vročinskega udara

Vročina na Hrvaškem je že zahtevala dve smrtni žrtvi. V ponedeljek je v vasi Harkanovci v Baranji umrl 73-letni moški, ki je v dopoldanskih urah kosil travo. Danes pa je na plaži na Pagu umrl še 79-letni moški. Po prvih podtakih prav tako zaradi vročinskega udara, pieš 24sata.com.

Povečalo se je število ljudi na urgenci

S prvimi vročimi in soparnimi dnevi se je sicer povečalo tudi število ljudi, ki so poiskali pomoč na urgenci. Večinoma gre za starejše ljudi, ki se ne držijo opozoril in priporočil, ter tiste, ki morajo biti zaradi narave svojega dela na prostem.

Prizadeti so se večinoma pritoževali zaradi vrtoglavice in splošne slabosti. Na reški urgenci so sprejeli tudi nekaj ljudi, ki so omedlevali na tržnicah, kjer so bili med najhujšo pripeko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.