Svet
7 ogledov

Na Irskem tri sestre rodile na isti dan v isti bolnišnici

dojenček porodnišnica Shutterstock
Na Irskem so tri sestre rodile na isti dan v bolnišnici v mestu Castlebar. Poleg tega je noseča tudi četrta izmed sester, ki na porod, ki nekaj dni zamuja, prav tako čaka v isti bolnišnici, poroča britanski BBC.

Vsi trije otroci so se rodili 1. septembra. Sestre, ki tudi živijo blizu druga druge, so pojasnile, da tovrstnega rojstva svojih otrok niso načrtovale.

Najprej je v zgodnjih jutranjih urah rodila Mairead FitzPatrick, in sicer fantka z imenom Thomas Og. Temu se je kmalu pridružila deklica Sorcha, ki jo je rodila Joeline Godfrey. Zvečer je rodila še tretja izmed sester, Bernie Ward, ki je povila fantka Phelima.

Četrta noseča sestra Christina Murray medtem na porod še vedno čaka. Kot je povedala za medije, je nekoliko razočarana, da ni rodila na isti dan kot njene sestre, upa pa, da bo tudi njen otrok čim prej prijokal na svet.

FitzPatrickova je za irski RTE povedala, da so s sestrami sicer pričakovale rojstva v razmaku nekaj dni, nikakor pa si niso mislile, da bodo rodile na isti dan.

Vodja porodnišnice Mary Salmon je dejala, da o družinskem naključju govorijo vsi in da še nikoli v zgodovini bolnišnice ni bilo takšnega primera.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Lilium Castitatis 22:46 04.september 2015.

    to je zanimivo... tako kot jaz in moja sestra rojene na isti dan

  • 4krogci 07:22 04.september 2015.

    Po tem ko so bile 9 mesecev nazaj na isti zabavi hahahahahahahaha

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:35 03.september 2015.

    Lepo in edinstveno. Zihr čist en posebn občutek :)