Svet
21 ogledov

Na izvršitev smrtne kazni čaka 21 let

Usmrtitev s smrtonosno injekcijo EPA
V Teksasu so ponoči usmrtili 45 letnega Willieja Tyrone Trottieja, ker je leta 1993 umoril dva človeka.

Trottie je že 516 zapornik, ki so ga od leta 1976, ko je vrhovno sodišče spet uvedlo smrtno kazen, usmrtili v Teksasu. V prostoru za usmrtitve zapora v Huntsvillu so mu vbrizgali smrtonosni koktejl. Srmtna kazen je zaradi ponesrečenih izvedb v bližnji preteklosti tokrat pritegnila veliko pozornosti. V Oklahomi je denimo zapornik, ki so ga konec aprila usmrtili s smrtonosno injekcijo, umiral kar 43 minut - narobe so mu namreč vstavili injekcijo.

Umoril dekle in njenega brata

Trottie je pred 21 leti umoril svoje dekle, ki je imelo takrat 24 let in njenega brata, dva člana družine pa sta bila v napadu ranjena. 

Ko je vstopil v njihovo stanovanje je začel streljati s pištolo, ranil je dekletovo mamo, sestro in brata. Ta je nato večrat ustrelil Trottieja, a se je morilcu uspelo prebiti do splanice njegove punce, kjer jo je enajstkrat ustrelil. Za tem se je vrnil v prostore, kjer so ležali ostali člani družine in brata ustrelil v glavo. Ves čas streljanja so bili v stanovanju tudi otroci. 

Trottieja je policija kmalu po morilskem pohodu aretirala v bolnišnici, kamor se je zatekel po pomoč zaradi strelnih ran. 

Odvetniki želeli prestaviti usmrtitev

Morilčevi odvetniki so želeli doseči prestavitev usmrtitve. Trdili so, da je smrtonosnemu koktejlu, s katerim so njihovega klienta usmrtili, potekel rok trajanja. Oklahoma, Teksas in nekatere druge države namreč iščejo nove dobavitelje strupov in kemičnih spojin za usmrtitve, potem ko so jih farmacevtska podjetja, predvsem v Evropi, zaradi etičnih pomislekov prenehala prodajati v Združene države. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.