Svet
28 ogledov

Na J Japonske poplave izselile četrt milijona ljudi

Japonska poplave
1/3
Reuters
Na jugu Japonske so zaradi neurja, ki traja že tretji dan in zaradi katerega je umrlo 20 ljudi, devet pa jih še pogrešajo, so evakuirali okoli 260.000 ljudi

Svoje domove je moralo zapustiti okoli četrt milijona prebivalcev severnega dela japonskega otoka Kjušu, kjer poplavljajo reke, vremenoslovci pa svarijo pred novimi poplavami in zemeljskimi plazovi zaradi močnega deževja. Oblasti so za ogrožene prebivalce organizirale zasilno bivanje v šolah in drugih javnih objektih. Še približno 140.000 prebivalcem pa so oblasti svetovale, naj zapustijo domove, da se izognejo morebitni katastrofi.

Samo v upravni enoti Fukuoka so morali evakuirati 78.600 oseb zaradi poplav in 181 zemeljskih plazov. Na tem območju je poškodovanih okrog 820 hiš, odplavilo pa je tri mostove.

Umrlo 20 oseb

Zaradi neurja je doslej umrlo 20 oseb, med njimi največ v mestu Aso na otoku Kjušu zaradi plazov in zrušitev hiš. Devet ljudi še pogrešajo, njihovo iskanje pa večinoma ovirajo zemeljski plazovi in poplave, zaradi katerih so številne ceste neprevozne, poročajo tuje tiskovne agencije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.