Svet
2 ogledov

Na Kitajskem napadalca zabodla 6 ljudi

Obtoženi je žrtev davil in dvakrat zabodel v trebuh, zaradi česar je bilo njeno Žurnal24 main
V kitajski provinci Xinjiang sta napadalca z nožem ubila sedem ljudi, 28 je ranjenih.

Predstavnica regionalnih oblasti najzahodnejše kitajske province Hou Hanmin je povedala, da sta bila oba napadalca Ujgura. Eden je bil ubit v nasilju, ki je sledilo napadu, drugega pa so pridržali.

Zabadala ljudi, dokler se množica ni uprla

Napadalca naj bi najprej ugrabila tovornjak, ki je čakal na semaforju pri tržnici v mestu Kashgar. Nato sta voznika ubila ter tovornjak zapeljala v množico na bližnjem pločniku. Ko sta izstopila iz tovornjaka, sta na slepo začela zabadati ljudi. Šest sta jih ubila, preden se je množica uprla in enega od napadalcev ubila.

Napada zaradi civilnih sil?

Svetovni ujgurski kongres s sedežem v Nemčiji je medtem, sklicujoč se na lokalne vire, dejal, da sta se napadalca najprej sprla s pripadniki civilnih sil, ki skrbijo za javni red in mir. "Incident je težko verjeten, a si pred njim ne smemo zatiskati oči. Peking mora sprejeti odgovornost, saj je incident sprožila represija," je dejala predstavnica kongresa Dilxat Raxit.

Gre za nov izbruh nasilja v provinci, kjer vlada precejšnja napetost med muslimansko ujgursko manjšino in hansko večino, ki ni redkost.

Pred tem še en smrtonosen napad

Tolpa je v mestu Kashgar ubila tri ljudi, 11 pešcev in policistov je bilo v napadu ranjenih. Policija je ustrelila štiri osumljence, še štiri so pridržali.

Lokalni viri so sprva poročali, da je trojica umrla v eksploziji bombe. Po navedbah prič pa so jih zabodli člani tolpe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.