Svet
6 ogledov

Na Kitajskem utonilo 147 ljudi

Ženska žaluje za svojim možem, ki so ga vzele narasle reke. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Število žrtev poplav, ki so minule dni prizadele jug in jugovzhod Kitajske se je povzpelo že na 147, skoraj 100 jih še pogrešajo.

Oblasti so morale zaradi poplav razseliti okoli 860 tisoč ljudi, čeprav so prve ocene znašale 1,4 milijona. Uničeni so številni rezervoarji in avtoceste, poleg tega prihaja tudi do izpadov elektrike. Številni zemeljski plazovi so pod sabo pokopali hiše in ljudi, na številnih poplavljenih območjih je uničen pridelek.

Škoda je ogromna in naj bi dosegla že okoli 1,4 milijarde evrov, vremenoslovci pa še ne napovedujejo umirjanja razmer. Deževno obdobje, ki se je na tem območju začelo maja, sicer sledi najhujši suši v tem stoletju na območju južnih provinc Yunnan, Guizhou in Guangxi. Suša je prizadela okoli 61 milijonov ljudi, pri čemer jih je okoli 12 milijonov ostalo brez pitne vode, pet milijonov hektarjev zemlje pa je bilo popolnoma izsušenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.