Svet
14 ogledov

Na Kosovu ubili Srba

Kosovo Reuters
Po streljanju na Kosovu je umrl 51-letni Srb, ranjen je bil tudi njegov sin.

Okoli druge ure ponoči je na dva Srba streljal neznanec z lovsko puško. Oče in sin, 51- in 23-letnik, sta ravno odhajala iz restavracije v kraju Zrze, ko je nanju streljal – tako navajajo – neki Albanec. "Predvidevamo, da so na žrtvi streljali iz zasede, medtem ko so odhajali iz restavracije. Policija je ogled kraja zaključila," je pojasnil Hazir Beriša, vodilni v policiji, pristojni za območje Pritrena. 

Enainpetdesetletnik je poškodbam podlegel v bolnišnici, 23-letni sin pa je sicer ranjen v predel trebuha in roko, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Ne zaupajo kosovski policiji

Ministrstvo za Kosovo in Metohijo v Srbiji je umor ostro obsodilo. Zahtevali so, da preiskavo  prevzame policija Euleksa, ker je prišlo "do umora in ranitve Srbov s strani neznega Albanca ali več njih in zaradi nezaupanja srbske skupnosti kosovski policiji".

Kaj je bil motiv za streljanje in ali je morda povezan z zadnjimi napetostmi na mejnih prehodih med Kosovom in Srbijo, mediji ne poročajo.


Komentarjev 3
  • privat 19:42 04.oktober 2011.

    gec janičar ...kaj je dobr

  • privat 15:33 03.oktober 2011.

    jaz sem slišal ,da so to srbi strelali na miroljubnega srba...češ da takih oni ne rabijo...mirnih in kulturnih!! Zdaj še srb napada srba.. Trofazni...

  • gec 12:21 03.oktober 2011.

    PRIVAT,peden začneš streljati s svoj bojevo municijo dobro premisli,kaj boš napisal na ta članek.