Svet
15 ogledov

Na krovu letala trije Britanci

Žurnal24 main
V Afganistanu je strmoglavilo manjše letalo, na katerem je bilo 43 potnikov. Vzrok nesreče še ni znan, vojska in reševalci pa iščejo razbitine.

Letalo družbe Pamir Airways s 43 ljudmi na krovu je strmoglavilo v težko dostopnem območju gorovja Hindukuš.

Letalo s 38 potniki in petimi člani posadke je bilo na poti iz mesta Kuduz v afganistansko prestolnico Kabul. ''Lahko potrdim, da je letalo strmoglavilo nekje na območju prelaza Salang,'' je dejal predstavnik afganistanskega notranjega ministrstva Zemarai Bašari.

Na letalu tipa Antonov 24 je bilo med potniki tudi šest tujcev, med njimi turški, pakistanski in ameriški državljan ter trije Britanci. Po navedbah britanskega veleposlaništva v Kabulu so bili na krovu letala Chris Carter, David Taylor in Daniel Saville.

Vzrok nesreče še ni znan, so pa bile v času strmoglavljenja zelo slabe vremenske razmere, padal je močan dež, bilo je megleno. Vreme še zdaj ovira iskalno akcijo.

Na območje so že poslali drugo letalo, vendar bi lahko minilo precej časa, preden bodo našli strmoglavljeni antonov 24.

Pamir Airways je eden od treh zasebnih afganistanskih letalskih prevoznikov, ki večinoma opravlja poti znotraj države.

Zadnja letalska nesreča v Afganistanu se je pripetila februarja 2005. Boeing 737 letalske družbe Kam Air je v snežni nevihti strmoglavil na področju blizu Kabula, v nesreči pa so umrli 104 potniki in člani posadke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.