Svet
7 ogledov

Na KZS pravijo drugače

24. avgusta, ko bo reprezentanca odigrala zadnje srečanje pred EP 2011, bodo žup Žurnal24 main
Zemljišče. KZS citira župana, da ga že imamo, na občini pravijo, da ga še ni.

Natečaj do srede

Za dvorano. Do srede, 25. maja, je še odprt javni projektni, anonimni, enostopenjski, arhitekturni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za zasnovo objekta. “Ko bo izbrana najprimernejša rešitev, bodo šele znani natančni izračuni, koliko bo dvorana stala,” so nam pojasnili na mestni občini. Strošek izgradnje je za zdaj samo ocena; ta je, ko je povedal župan, 20 milijonov evrov.

Vse zadeve glede organizacije potekajo, kot smo si jih zastavili, kar vključuje tudi novo dvorano, za katero zemljišče že imamo; v nadaljevanju sledi pridobitev gradbenega dovoljenja, gradnja pa se bo začela konec leta,” so v sporočilu, ki so ga po torkovem sestanku z župani občini, soorganizatorici evropskega prvenstva 2013, poslali s Košarkarske zveze Slovenije (KZS), citirali Alojzija Muhiča, župana Mestne občine Novo mesto.

A zemljišča še ni
Ko smo na mestno občino vprašali, kdaj so zemljišča kupili in koliko so stala, so nam odgovorili: “Za izgradnjo mestne večnamenske dvorane na Portovalu je treba odkupiti zemljišča treh lastnikov v skupni izmeri okoli 11 tisoč kvadratnih metrov. Trenutno pripravljamo pogodbe za odkup, in dokler ne bodo podpisane, o višini posameznega odkupa ne moremo govoriti.”

Rok so podaljšali
Rok za dokončanje izgradnje ali prenove dvoran je KZS sprva postavila na 31. december 2012. “Na pobudo Mestne občine Novo mesto je KZS ta rok podaljšala za tri mesece. Za občino je ta realen, če bodo vsi postopki tekli, kot je načrtovano,” so nam pojasnili na mestni občini. “Vodjo lokalnega organizacijskega odbora nameravamo izbrati prihodnji teden, medtem ko je glede nastanitev, ki bodo v Novem mestu, Šmarjeških in Dolenjskih Toplicah ter na Otočcu, praktično vse dogovorjeno,” je o pripravah na prvenstvo KZS povedal Muhič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.