Svet
15 ogledov

Na letališču v Istanbulu našli mrtvo britansko novinarko

Istanbul letališče EPA
Na letališču v Istanbulu so našli mrtvo britansko novinarko. Oblasti še preučujejo ozadje njene smrti, poroča britanski BBC.

Bivšo novinarko BBC, 50-letno Jacky Sutton so našli v toaletnih prostorih letališča Atatürk v Istanbulu. Po nekaterih navedbah je bila obešena, vendar njeni prijatelji že trdijo, da bi bilo nemogoče, da bi storila samomor.

Suttonova je sicer trenutno delala kot iraška direktorica za Poročevalski institut o vojni in miru (IWPR) s sedežem v Londonu in naj bi bila na poti v Erbil na severu Iraka.

Na letališče v Istanbul je prispela v soboto iz Londona, čez dve uri in pol pa naj bi imela povezovalni let proti Iraku, ki pa naj bi ga zamudila.

Po poročanju lokalnih medijev naj ne bi imela dovolj denarja za nakup nadomestne vozovnice, čez nekaj ur pa so jo našli mrtvo v toaletnih prostorih.

Njen iraški sodelavec Mazin Elias je na drugi strani prepričan, da je nemogoče, da bi zamudila let, saj da "ni deklica, ampak profesionalka, veliki menedžer". Prepričan je, da je bila Suttonova žrtev umora. Tudi njena kolegica Rebeca Cooke je podobnega mnenja in zahteva mednarodno preiskavo.

Sicer je tudi njenega predhodnika na položaju direktorja IWPR doletela nasilna smrt; 2. maja je bil v Bagdadu ubit v eksploziji avtomobila bombe, še navaja BBC.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jakec1575 19:20 19.oktober 2015.

    turska in druga obvescevalna posla. Najbrz.

  • kapibara 16:38 19.oktober 2015.

    ma kake uradne verzije, si privoščijo Turki.. tudi v bombnem napadu, med protestom..

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:03 19.oktober 2015.

    "Sicer je tudi njenega predhodnika na položaju direktorja IWPR doletela nasilna smrt"In kako da se potem osebi na tako nevarnem položaju ne dodeli varnostnika?