Svet
72 ogledov

Na letalo z dvema kosoma prtljage

Irski prevoznik se iz Maribora umika zaradi premajhne donosnosti linije. Žurnal24 main
Ryanair bo na svojih letih od 1. decembra potnikom dovolil tudi drugi kos prtljage. Doslej je bil kot ročna prtljaga dovoljen samo en kos prtljage, in tega pravila so se izjemno strogo držali.

Kot drugi kos prtljage bo dovoljena manjša ženska torbica ali manjša vrečka, v katero bi lahko na primer spravili steklenico vina. Velikost drugega kosa prtljage bo omejena na 35 x 20 x 20 centimetrov. 

Za vse, ki prtljage ne bodo napovedali že prek spleta, bodo precej znižali takso za prtljago. Za vse, ki jo bodo oddali na pultu za oddajo prtljage, se bo strošek 60 evrov prepolovil na 30 evrov, tisti, ki jo bodo poskušali vzeti na letalo in jim bodo to prepovedali šele ob vkrcanju, bodo namesto 60 evrov morali plačati le 50 evrov. Ta sprememba bo sicer začela veljati šele 5. januarja. 

Nekaj novosti že v petek

Manjše spremembe pa se obetajo že v petek. Od 1. novembra na Ryanairovi spletni strani ne bo več treba prepisovati nadležnega varnostnega gesla, potniki pa bodo lahko v 24 urah po nakupu vozovnice brez doplačila popravili manjše napake (zatipkane podatke, imena in podobno).

Prav tako v petek bo Ryanair uvedel "tihe polete". To bodo poleti pred 8. in po 21. uri, na njih pa bodo le nujna varnostna obvestila in nobenih reklam (Ryanair sicer prodaja hrano, razne druge artikle in srečke), polet tega pa bodo ugasnili luči, da bo lažje zadremati. 

Kot je dejal dolgoletni in razvpiti direktor Ryanaira Michael O’Leary, so te spremembe del strategije, s katero želijo v petih letih število potnikov z 80 povečati na več kot 110 milijonov na leto. Direktorica za odnose s potniki Caroline Green pa je dodala, da gre le za prvo serijo izboljšav, s katero želijo letenje z Ryanairom narediti prijetnejše. 

Komentarjev 1
  • Oxxo 16:27 29.oktober 2013.

    hehe vsakega izsiljevanja je 1 x konec... Tudi pri nizkocenovnih letalskih prevoznikih, ki "by the way" tudi niso več tako poceni, kot so bili.