Svet
9 ogledov

Na letalu deset ur sedela ob mrtvem potniku

Letalo Shutterstock
Švedska novinarka Lena Pettersson je od kenijske letalske družbe Kenya Airways zahtevala odškodnino, ker je morala deset ur sedeti ob mrtvem potniku. Letalska družba ji je vrnila polovico kupnine za letalsko vozovnico.

Ženska je iz Amsterdama letala v Tanzanijo in že pred vzletom je letalsko osebje opozarjala, da ima potnik, ki je sedel zraven nje, velike težave z zdravjem.

"Zelo se je potil. Stevardese so bile ob njem ves čas, a letalo je vseeno poletelo," je povedala Petterssonova in dodala, da so med letom potnike, ki imajo kakršnokoli medicinsko znanje, prosili za pomoč. Eden izmed potnikov je moškemu poskušal pomagati z masažo srca, a mu ga ni uspelo ohraniti pri življenju, poroča Daily Mail.

Med poletom so nato moškega pustili ležati na njegovem sedežu, saj v letalu ni bilo prostora, kamor bi ga lahko odnesli. Švedinja se je zato pritožila na letalsko družbo in zahtevala odškodnino. Kenya Airways ji je nato vrnila 558 evrov oziroma polovični znesek letalske vozovnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.