Svet
5 ogledov

Na listi HDZ znova Tuđman

Miroslav Tuđman Daniel Kasap / Pixsell
Za hrvaško HDZ bo kandidiral tudi sin Franja Tuđmana, Miroslav Tuđman.

Hrvaška stranka HDZ, ki jo vodi Jadranka Kosor, prejšnji vodja stranke Ivo Sanader pa je v priporu, bo na volitvah dobila zanimivo okrepitev. Na njeni listi bo v Zagrebu kandidiral Miroslav Tuđman, sin ustanovitelja stranke in prvega predsednika Hrvaške Franja Tuđmana, poroča reški Novi list. Miroslav sicer nikoli ni bil član stranke in tudi ni nikoli kandidiral na listi stranke, še poroča časopis.

Na Hrvaškem se bo opolnoči iztekel rok za vložitev kandidatur za parlamentarne volitve 4. decembra. V dveh tednih je državna volilna komisija prejela več kot 120 kandidatnih list, med katerimi je pet neodvisnih.

Stranka se bori za zamrznjeno premoženje

Odvetnik na Hrvaškem vladajoče stranke HDZ Vladimir Gredelj je danes vložil pritožbo na vrhovno sodišče, v kateri zahteva umik blokade poslopja sedeža HDZ v Zagrebu. Zagrebško sodišče je namreč konec oktobra začasno prepovedalo prodajo premoženja HDZ, dokler traja postopek proti stranki kot pravni osebi zaradi suma korupcije, sicer piše STA.

Gredelj je danes v izjavi za medije pojasnil, da je HDZ do poslopja na zagrebškem Trgu žrtev fašizma prišla na zakonit način še pred letom 2003, tako da njen nakup niti teoretično ni mogel biti financiran iz domnevnih črnih skladov stranke. Dodal je, da je vladajoča stranka do leta 2003 svoje premoženje kupovala na podlagi zakonitih prihodkov, kot so denar iz državnega proračuna, članarine, donacije in podobni viri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.