Svet
7405 ogledov

Na loteriji v manj kot tednu dni dvakrat zadel 'sedmico'

loterija
1/2
Shutterstock
"Imeli smo ljudi, ki so zadeli glavni dobitek dvakrat v življenju, še nikoli pa v enem tednu," so ob tem povedali predstavniki loterije.

Neimenovani avstralski državljan je v manj kot tednu dni nepričakovano dvakrat slavil na državni loteriji.

Medtem ko je v ponedeljek minuli teden v žep pospravil približno 643.000 evrov, je v soboto znova zadel in si zagotovil še skoraj milijon evrov.

"Mislil sem, da je to predobro, da bi bilo res," je dejal navdušeni Avstralec, ki je prepričan, da je verjetnost dvojne zmage na loteriji v tako kratkem času skoraj neobstoječa. Državna loterija medtem ocenjuje, da je verjetnost tovrstne zmage ena proti 1,845 milijona.

Kot je dejal novopečeni milijonar, bo denar investiral v nepremičnine v mestu Sydney, si kupil nov avto in privoščil počitnice na Havajih.

Tiskovni predstavnik avstralske državne loterije Matt Hart je ob tem zaupal, da doslej še nikoli ni kdo zmagal dvakrat v manj kot tednu dni.

loterija | Avtor: Shutterstock Shutterstock

"Imeli smo ljudi, ki so zadeli glavni dobitek dvakrat v življenju, še nikoli pa v enem tednu. To je neobičajno in enkratno," je dejal.

Loterije so med avstralskimi državljani izredno priljubljene. Doslej so največji dobitek izplačali moškemu iz zvezne države Viktorija, ki je januarja letos postal bogatejši za skoraj 35 milijonov evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar Leon
    Leon 12:32 14.maj 2018.

    Kje je brez davka ? Na Marsu ?

  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 12:09 14.maj 2018.

    Tam 1x na leto zadenem največ 200$, mi pa všeč, da pri vplačilu vsak že plača davek in je potem zadetek poln oz. brez davka.