Svet
9073 ogledov

Na loteriji zadel milijardo dolarjev

loterija Shutterstock
Zmagovalna srečka je neznanemu igralcu loterije prinesla največji loterijski dobitek v zgodovini ZDA.

V ZDA je neznanemu igralcu loterije Mega Millions uspelo uganiti zmagovalne številke, ki so mu prinesle okoli milijardo dolarjev (okoli 820 milijonov evrov). To je tretji največji loterijski dobitek v zgodovini ZDA, piše časnik New York Times.

Zmagovalno srečko je neznanec vplačal v trgovini severno od Detroita v zvezni državi Michigan. Na njej so bile zmagovalne številke 4, 26, 42, 50, 60 in dodatna številka 24. Verjetnost, da se ugane prave številke je bila okoli ena proti 303 milijonov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Plačal bo 200 milijonov dolarjev davka

Srečnež oz. srečnica se lahko odloči za izplačilo po letnih obrokih za prihodnjih 29 let ali pa za enkratno izplačilo, ki je sicer nekoliko nižje - skupno 739,6 milijonov dolarjev. Pri tem pa bo treba odšteti še okoli 200 milijonov dolarjev davka.

Kdo je izbral zmagovalne številke, zaenkrat še ni znano, bo pa verjetno kmalu. Po državnih zakonih morajo biti dobitniki tovrstnih zneskov javno razglašeni, vendar šele, ko se sami javijo, da bi radi prevzeli nagrado.

To je drugi največji jackpot v zgodovini loterije Mega Millions, leta 2018 je namreč ena oseba uganila prave številke in zadela 1,547 milijarde dolarjev. Najvišji zadetek na svetu v višini 1,586 milijarde dolarjev pa so si leta 2016 morale razdeliti tri osebe, še piše New York Times.

dezurni@zurnal24.si

 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.