Svet
49 ogledov

Na lovu za osumljenci, bojijo se novega napada

policija Belgija
Belgijska policija je zasegla večjo količino orožja in policijske uniforme. Več osumljencev, ki so načrtovali napad, še iščejo.

Policisti so na lovu za več osumljenci, ki naj bi načrtovali nov teroristični napad. V predmestju Bruslja so odkrili večjo zalogo orožja, med njimi puške Kalašnikov, manjše kose orožja, strelivo, neprebojne jopiče, detonatorje, modre policijske luči ter uniforme varnostnikov in policistov. 

Preiskovalci se bojijo, da so napadalci napad nameravali izvesti preoblečeni v policiste. Po odkritju omenjenih stvari pa je vse bolj prisoten tudi strah, da bi napadalci napad izvedli kot odgovor na preiskavo in odkrijte policistov. 

Policija je pridržala dva osumljenca. Gre za brata obsojenega džihadista, člana skupine Kamikaze Riders. "Še vedno iščemo več osumljencev. Bojimo se, da se počutijo obkoljene, kar bi lahko sprožilo podobno reakcijo kot 22. marca lani," je dejal tiskovni predstavnik tožilstva Eric van der Sypt. "Nemogoče je vedeti, kako bodo ti ljudje odreagirali." 

V sredo zvečer so francoski policisti aretirali moškega, ki nja bi bil glavni načrtovalec napada, ki so ga pripravljali v Bruslju. Kot so sporočili iz Bruslja, je šlo za usklajeno akcijo francoskih in belgijskih varnostnih organov.  

 

Komentarjev 1
  • MajaB 19:56 11.julij 2017.

    Če prav razumem unvoženi inženirji in doktorji s psihičnimi težavami? Zahvala za to gre Merklovi, Cerarju, Fajonovi, itd.