Svet
43 ogledov

Na meji med Madžarsko in Avstrijo obtičalo več sto beguncev

Begunci na Madžarskem EPA
Na meji med Madžarsko in Avstijo obtičalo več sto beguncev. Avstrija je v boju proti tihotapljenju ljudi na vzhodni meji uvedla nadzor nad večjimi vozili,

Približno 300 beguncev, ki so se danes z vlakom odpravili iz Budimpešte proti Dunaju, je obtičalo na avstrijski meji. Avstrijske železnice so sporočile, da je bil vlak ob prihodu v madžarski Hegyeshalom na meji z Avstrijo prenatrpan. Zato so železnice madžarsko policijo zaprosile, naj z vlaka odstranijo presežne potnike.

Kaos in zamude

Vlak bo zaradi kaosa na meji imel večurno zamudo. Opoldne je Budimpešto zapustil še en vlak, namenjen proti Dunaju. Avstrijske železnice tudi pri tem računajo na večurno zamudo. Njihovi predstavniki za avstrijsko tiskovno agencijo APA niso mogli oceniti, koliko beguncev je na drugem vlaku.

Tudi Madžarska naj ukrepa odgovorno

APA ocenjuje, da bo madžarska policija begunce na teh vlakih zaradi pomanjkljive dokumentacije odstranila iz vagonov in odpeljala v azilne domove. Dunajske oblasti ne predvidevajo, da bo tamkajšnjo glavno železniško postajo danes doseglo več beguncev kot sicer. Mestne oblasti računajo, da bo Madžarska "sprejela ustrezne ukrepe v skladu s svojo odgovornostjo".

Dopoldne je sicer v Budimpešti na stotine migrantov zasedlo vlake v smeri Nemčije in Avstrije. Policisti, ki so na železniški postaji Keleti beguncem preprečevali vstop na vlake, so se umaknili in beguncem pustili proste roke, čeprav številni niso imeli ustreznih vizumov za potovanje po EU.

Avstrija poostrila nadzor na meji

Begunci na meji z Avstrijo | Avtor: EPA EPA
Zaradi navala migrantov je Avstrija na svojih vzhodnih mejah poostrila nadzor potniškega prometa, s čimer se hoče tudi odločneje zoperstaviti tihotapljenju ljudi.

Preberite še: Avstrija uvedla nadzor na vzhodni meji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • benč 18:52 01.september 2015.

    Samo poglejte jih! Sami mladi! Doma so se malo streljali, pa jim je dojadlo. Zdaj pa se grejo islamizacijo Evrope. Ne vem kaj iščejo tukaj, če je pa islam tako super!!!

  • principiumnovum 11:02 01.september 2015.

    Begunce peljite na ameriško in britansko ambasado, pa naj jih oni preživljajo, saj so tudi krivi, da so Afganistanci, Iračani, Libijci in Sirci postali begunci. Če američani in britanci ne bi bombardirali teh držav ali pa tam s financiranjem islamskih ...prikaži več skrajnežev zasejali kaos ter brezvladje, se Evropejci danes ne bi ubadali s temi begunci. Še enkrat: Begunce naj prevzameta britanija in amrika.

  • pesekinmorje 07:41 01.september 2015.

    Begunci ki pritiskajo na Evropo so problem celega sveta in ne le Evrope; kje je OZN, kje so bogate države, kje je muslimanski svet?