Svet
15363 ogledov

Melania okrasila Belo hišo, tviter skoraj klecnil: "Kot Božič pri Addamsovih"

Praznična okrasitev Bele hiše
1/11
epa
Melania Trump je predstavila novoletno okrasitev Bele hiše.

Bela hiša je razkrila letošnjo praznično okrasitev, a je zaradi prevladujoče krvavo rdeče barve naletela na številne negativne kritike. "To je kot Božič pri Družini Addams (ang. Addams Family)", je eden od zapisov na Twitterju. "Videti je kot Nočna mora pred Božičem," je zapisal drugi. 

Melania Trump, ki je kot prva dama ZDA zadolžena za praznično okrasitev Bele hiše, je preko Twitterja Američanom posredovala videoposnetek, v katerem se sprehaja med okrasitvijo, ki nosi slogan Ameriški zakladi.

V znamenju patriotizma

Belo hišo tako krasi božično drevo, ki so ga posekale družine padlih ameriških vojakov, številna druga božična drevesa, kamini s podobami ameriških mest, kot so New York, St. Louis, Chicago in San Francisco, do 5,5 metra visoke hiške iz medenjakov ter umetno sadje v posodah.

Po božičnih drevesih visijo stekleni okraski Bele hiše in slogani kampanje prve dame za dobrobit otrok Bodi najboljši. Večjih dreves je skupaj 29, še več deset je manjših, okraskov pa najmanj 14.000. Osrednje šest metrov visoko božično drevo, ki ga je pretekli teden pripeljala konjska vprega, je v Modri sobi Bele hiše.

"Naše teme častijo srce in dušo ameriškega ljudstva. Hvala številnim prostovoljcem in osebju, ki je garalo za okrasitev hodnikov ljudske hiše in za božično veselje. V imenu družine želim vsem zelo vesel božič in
srečno novo leto,"
pravi prva dama ZDA.

Božične lepote Bele hiše v režiji prve dame naj bi si čez praznike do konca decembra v živo ogledalo 30.000 obiskovalcev. Za to priložnost je na voljo tudi orkester marincev, ki oglede pospremi s praznično glasbo v živo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • Avatar vec
  vec 12:19 28.november 2018.

  vsi ki kritizirate prilepite sem SVOJE dekoracije za veseli december da vidimo kako imate sami urejeno ! Aja pa seveda Melanija nam je lahko v ponos ne pa da se samo pljuva, tako raziskovalni novinarji ali navadni pisuni kot komentatorji. ...prikaži več Mimgrede, če bio bila Hrvatica BI VSAK DAN PISALI o njej v superlativih to je garant. Aja dons ni še nič od DONČIĆA wtf ???

 • jakec42 18:05 27.november 2018.

  Grdo kot vrag

 • mph 17:07 27.november 2018.

  Ha ha ha ... običajno jo vedno podpiram, ima okus, ... ampak tokrat pa je res grozljivo. :-)