Svet
22 ogledov

Na mobilnih že dveletniki

otrok telefon Shutterstock
Več kot tretjina otrok v ZDA, mlajših od dveh let, uporablja pametne telefone oziroma tablične računalnike.

Že 38 odstotkov otrok, mlajših od dveh let, uporablja pametne telefone oziroma tablične računalnike, kaže študija, opravljena v ZDA. Neprofitna agencija Common Sense Media je podobno raziskavo izvedla že leta 2011, kar je očitno dolga doba, poroča Yahoo.news, saj je bilo v času iPhone 4 število otrok, ki so imeli opravka s pametnimi napravami, okoli deset odstotkov.

Leta 2011 pet minut, danes petnajst

Številke so prav tako narasle, kar se tiče vsakodnevne uporabe tehnologije. "Število otrok, ki uporabljajo mobilne naprave vsaj enkrat na dan ali več, se je več kot podvojilo z 8 na 17 odstotkov," navaja poročilo. Pred dvema letoma so otroci, mlajši od osem let, na telefonih oziroma tabličnih računalnikih preživeli povprečno pet minut na dan. Do letos se je število potrojilo na 15 minut.

"V stiku z ljudmi, ne zasloni"

Ameriška pediatrična akademija priporoča, naj otroci, mlajši od dveh let, sploh nimajo opravka z ekrani, vključno s televizorji, računalniki in telefoni: "Otrokovi možgani se v prvih letih razvijajo zelo hitro, majhni otroci pa se najbolje učijo v stiku z ljudmi, ne pa z zasloni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.