Svet
21 ogledov

Na morilcu testirali nov "koktajl"

Čeprav je usmrtitev z injekcijo veljala za varno, se je izkazalo, da ni tako "ne Žurnal24 main
V Ohiu so na morilcu Dennisu Mcguiru, ki je bil obsojen na smrt, testirali novo mešanico zdravil. Umiral je deset minut.

V Ohiu so 53-letnega morilca Dennisa Mcguira ubili z novo mešanico zdravil. Kot so predvideli njegovi odvetniki, je Mcguire umrl v zelo velikih mukah.

Usmrtitev z injekcijo ponavadi traja do dve minuti, 53-letnik pa naj bi se mučil kar deset minut. Po besedah novinarjev, celo dlje. "Njegovi otroci in njegova snaha so jokali," je povedala novinarka Sheila Gray.
Doslej je bila mešanica, ki so jo uporabljali za usmrtitve, sestavljena iz treh različnih zdravil – iz anestetika, zdravila, ki paralizira mišice, in zdravila, ki je ustavi bitje srca.

Anestetik uvažajo iz Evrope, kjer ga uporabljajo za uspavanje živali. Ker pa je bil uvoz s strani proizvajalca ustavljen, so se ameriške zvezne države, v katerih imajo smrtno kazen, znašle v težavah.

Nova mešanica zdravil, ki so jo preskusili na Mcguiru, je bila sestavljena le iz dve komponent, in sicer in anestetika midazolama, ki ga uporabljajo pri epileptičnih napadih, in zdravila proti bolečinam hydromorphona. "Načrtovana doza ni dovolj močna. Mcguire ne bo mirno zaspal. Verjetno se bo, ko se bo začel dušiti, zbudil,“ piše v sodnem mnenju, ki ga je za morilčevo obrambo, ki se je nad sodnikovo odločitvijo pritožila, sestavil profesor David Waisel. Imel je prav.



Komentarjev 2
  • zztop 10:02 17.januar 2014.

    Kva je pa on naredu !! Prehitro je umrl !! Pa enga osla bi še naj na njega prej spusti !!

  • erikkk 19:31 16.januar 2014.

    sej se tud z zdajšnjo metodo trpi ... že sam paralizator paraizira pljuča ne pa zavesti .. zavest se ne izgubi takoj pač pa je potrebno celo do 3h minut...