Svet
121 ogledov

Na morje s Porschejevim traktorjem

Nemec s traktorjem na morje Goran Kovačić/Pixsell
Nemec po hrvaški obali potuje s starim Porschejevim traktorjem, s katerim vleče počitniško prikolico.

Strastni zbiratelj traktorjev, 44-letni Wolfgang Voight iz Göttingena, se je po svojih besedah za pot na traktorju odločil iz zdravstvenih razlogov. Ima težave s sklepi in glavo, tako pa se bo pozdravil, meni upokojeni gradbeni delavec. Na Hrvaško se je s traktorjem odpravil drugo leto zapored. Pot traja pet dni, obiskal pa je že Krk in Glavotok, nadaljuje pa proti Rabu, Zadru, Šibeniku in Nacionalnemu parku Krka. Na oddihu na Hrvaškem se mu je pridružilo tudi dekle, ki ga bo spremljalo z avtomobilom, piše 24.sata.

Dizel iz leta 1958

Wolfgang ima skupno osem traktorjev, je član kar nekaj nemških klubov in redno hodi na srečanja. Traktor, s katerim potuje po Jadranu, je Porschejev. Gre za dizel iz leta 1958, ki ga je kupil leta 1996. Prva tri leta ga je uporabljal za obdelovanje zemlje, potem pa ga je začel prenavljati. Kupil ga je za 500 takratnih nemških mark, zdaj je vreden več kot 25 tisoč evrov. Traktor ima 35 konjev, porabi 17 litrov na sto kilometrov, lahko doseže 31 kilometrov na uro, vendar ga Wolfgang ne vozi hitreje od 25 kilometrov na uro. Na dan lahko prevozi tudi 200 kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.