Svet
17 ogledov

Na muhi, odkar je spet zunaj

Privedba Trifunovića
1/3
Youtube
Bivši pripadnik, komandant vojske Republike srbske ujet s skladiščem orožja.

Državna agencija za preiskave in zaščito (Sipa) Bosne in Hercegovine (BiH) je aretirala vojnega zločina Milenka Trifunovića. Leta 2009 ga je sodišče BIH pravnomočno obsodilo na 33-letno zaporno kazen zaradi vojnih zločinov in genocida oziroma sodelovanja pri uboju več kot tisoč Bošnjakov, zaprtih v skladišču kmetijske zadruge v Kravici v okolici Srebrenice julija 1995. 

Doma je hranil cel arzenal


Preiskovalci Sipe po naših informacijah Trifunovića intenzivno preiskujejo od konca lanskega leta, ko je bil predčasno izpuščen iz zapora. Že dlje namreč sumijo, da vodi trgovino z vojaškim orožjem, del poslov naj bi celo usmerjal še med sojenjem za vojne zločine in kasneje prestajanjem kazni. Sipa je med hišno preiskavo na njegovem domu odkrila pravo skladišče orožja in Trifunoviću med drugim zasegla protiletalski top. "Zaseženih je bilo tudi 50 granat, mitraljez M53, dve avtomatski puški, pištola in večja količina minskoeksplozivnih sredstev in nabojev," navajajo na Sipi. Trifunovića bo predvidoma jutri zaslišal tožilec in sodišču predlagal, naj zanj odredi pripor. Zaradi domnevno nezakonitih poslov mu grozi do triletna zaporna kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.