Svet
11 ogledov

Na nogometnem stadionu umrlo 40 ljudi

Egipt EPA
Štiredesert ljudi je umrlo v stampedu na nogometnem stadionu v Kairu. Tragedija se je zgodila, ker je več tisoč gledalcev hotelo nasilno vstopiti na že povsem polne tribune.

Po včerajšnji nesreči na nogometni tekmi, kjer je v stampedu umrlo 40 ljudi, več deset pa je bilo še ranjenih, so v Egiptu prekinili egipčansko nogometno ligo in odredil preiskavo dogodkov.

Po navedbah Al Jazeere je do nesreče prišlo po tem, ko je policija poskušala s spomočjo barikad, solzivcev in drugih prisilnih sredstev prekiniti nered. Ta je nastal zato, ker so si navijači kljub polnemu stadionu želeli ogledati tekmo in vstopiti na tribune. Nogometna tekma elitnega prvenstva Egipta med moštvoma Zamalek in Enbi je bila odprta za javnost.

"Policija je bila pred in za vrati. Spustili so solzivec. To je povzročilo paniko in ljudje so začeli padati eden na drugega. Hitro smo začeli bežati. V množici so bili tudi starejši ljudje, ki so jih ostali navijači zdrobili," je za Al Jazeero povedal eden od udeležencev tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.