Svet
28 ogledov

Na obalo Libije naplavilo 117 trupel

libija, zawara EPA
Na obali Libije je naplavilo več kot sto trupel migrantov iz Afrike, ki so utonili, ko so skušali prečkati Sredozemsko morje. Najverjetneje gre za migrante, ki so umrli v brodolomu pretekli teden.

Na obalo libijskega obmorskega mesta je morje Zuwara naplavilo 117 trupel afriških migrantov, med katerimi sta tudi dva otroka.

Spletna stran Migrant Report poroča, da naj bi šlo za migrante, ki so minuli teden umrli ob potopitvi čolnov tihotapcev ljudi v libijskih vodah, na 25 kilometrov dolgo obalo pa jih je prineslo zaradi jugovzhodnih vetrov. 

"Bila sem na poti do tunizijske meje, ko sem na obali videla tri trupla, dve pa sta še plavali v vodi. Bila sem z malim vnukom, bilo je grozno, " je povedala prebivalka Zuware.

Libijska obala je za številne begunce odskočna deska za pot proti Italiji. Po podatkih Mednarodne organizacije za migracije za prevoz v Evropo v Libiji čaka do 200.000 ljudi.

V Zuwari si zadnjih osem mesecev prizadevajo, da bi zatrli tihotapljenje z ljudmi. V skupni izjavi so obsodili ravnanje libijski oblasti in mednarodne skupnosti, ki ne naredi dovolj, da bi ustavila take tragedije.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 3
  • Avatar čavez
    čavez 19:35 03.junij 2016.

    dragec Alah jih kliče k sebi, upam da čim več.

  • dragec 19:19 03.junij 2016.

    KRETEN

  • ojla 18:18 03.junij 2016.

    Da se odpraviš s takšnim gumujastim čolnom na odprto morje moreš biti bedak ali živiš v upanju, da te čakajo device v nebesih. Dokljer jih bodo reševali bodo reskirali to nevarno pot.. Kaj se bodo vsi preselili v Evropo..Je ...prikaži več to sedaj novi modni trent, dobro živet in nič delat...