Svet
15 ogledov

Na obalo ZDA naplavilo 165-tonski dok

Pomol v Oregonu
1/3
Reuters
Domačine ob ameriškem obalnem mestu Agate Beach v Oregonu je na obali presenetil 21 metrov dolg del pomola iz japonskeega mesta Misawa.

Na zahodno ameriško obalo je naplavilo 21-metrski betonski kos pomola, ki ga je marca lani odneslo iz japonskega pristanišča Misawa. Verodostojnost dokazuje tudi spominska plošča.

Radiacije na naplavini niso zaznali. Znanstveniki so opozorili, da so po vsej verjetnosti skupaj s 165 ton težkim betonskim blokom prišle tudi nove živalske vrste.

Oregonska policija zdaj varuje naplavino in radovednežem preprečuje, da bi splezali na del pomola, ki so ga domačini sprva zamenjali za barko.

Odtrgalo štiri pomole

V pristanišču Misawa je 11. marca lani, ko je Japonsko stresel ekstremno silovit potres, odtrgalo štiri pomole. "En pomol je naplavilo nekaj tednov po cunamiju na južni del otoka Misawe, dveh še niso našli," je dejal inženir Zeniya Kaiyo.

V prihodnosti strokovnjaki še napovedujejo, da bo v prihodnjih tednih na ameriško obalo naplavilo še več razbitin, ki jih je z japonske obale odplavil cunami. Lahko naplavi tudi ostanke človeških trupel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.