Svet
3673 ogledov

Na območju za pešce eksplodiral paket z eksplozivom

Eksplozija v Lyonu Epa
Policija išče 30 letnega moškega, ki je pobegnil s kolesom.

V francoskem Lyonu je danes odjeknila eksplozija, pri čemer je bilo podatkih regionalnih oblasti najmanj 13 ljudi lažje ranjenih. Eksplodiral je paket z eksplozivom, je po poročanju francoskih medijev povedal policijski vir. Kasneje je preiskavo prevzel protiteroristični oddelek pariškega tožilstva.

Regionalne oblasti so na Twitterju zapisale, da je eksplozija odjeknila na območju za pešce na križišču ulic Victorja Hugoja in Sala. Paket z eksplozivom, v katerem so bili vijaki in žeblji, je bil postavljen pred tamkajšnjo pekarno, je povedal policijski vir.

Policija išče približno 30 let starega zamaskiranega moškega, ki je na kraju pustil paket in pobegnil s kolesom.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je eksplozijo označil za napad. Po trenutnih podatkih ni bilo smrtnih žrtev, ampak zgolj ranjeni, je povedal v intervjuju, ki so ga v živo prenašali prek Youtuba.

Lažje ranjenih 13 oseb

Po podatkih regionalnih oblasti je bilo lažje ranjenih 13 ljudi, med njimi osemletna deklica. Njihova življenja niso ogrožena.

Eksplozija v Lyonu | Avtor: Epa Epa

Župan lyonskega drugega okrožja, kjer je odjeknila eksplozija, Denis Broliquier je povedal, da je bila "naprava namenjena temu, da rani". "To je bila eksplozivna naprava," je povedal.

Na kraj je prispel lyonski državni tožilec, tam pa so tudi strokovnjaki za eksplozivne naprave. Kasneje je preiskavo prevzel protiteroristični oddelek pariškega tožilstva.

Kraj so zavarovali, ljudem pa so svetovali, naj se mu izogibajo. Notranji minister Christophe Castaner je po eksploziji napovedal poostritev varnosti na javnih krajih in dogodkih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • Avatar Georsianna
  Georsianna 01:15 25.maj 2019.

  Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

 • selmanovicelvedina 21:49 24.maj 2019.

  Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. Pridruži se mi po pošti: plavec.joz@gmail.com / WhatsApp: +33758119861

 • mph 21:26 24.maj 2019.

  Dokler se bo civilizirana družba proti pošastem borila s civiliziranimi metodami ni za pričakovati izboljšanja stanja.