Svet
44 ogledov

Na odprtem morju našli mumificirano truplo

jahta Manfred Fritz Bajorat EPA
Ribiči so na jadrnici v bližini Filipinov našli mumificirano truplo nemškega mornarja Manfreda Fritza Bajorata.

Pred nekaj dnevi so filipinski ribiči približno 100 kilometrov od Baraboa našli plovilo, na  katerem je bilo mumificirano truplo Manfreda Fritza Bajorata. Mornarjevo truplo so našli za mizo ob radijski postaji. Razen denarnice, ki je niso našli, so bili vsi drugi vredni predmeti na ladji.  

Mumificirano truplo | Avtor: Policija iz Baroba Policija iz Baroba

Bajorat naj bi zadnjih dvajset let živel na ladji. Zadnjič so ga videli leta 2009, nek njegov prijatelj pa trdi, da je bil še lani z njim v stiku prek Facebooka. Kaj se je z Nemcem zgodilo, je zaenkrat še uganka. Filipinska policija je sporočila, da ni znakov kaznivega dejanja, vzrok in čas smrti pa še nista znana. 

Manfred Fritz Bajorat | Avtor: EPA EPA
Filipinske oblasti so stopile v stik z nemškim veleposlaništvom, želijo pa tudi stopiti v stik z njegovimi svojci v Nemčiji, v upanju, da jim bodo pomagali razjasniti okoliščine.

Po oceni nemškega forenzika Marka Beneckeja, ki jo je podal za Bild, je možen vzrok za smrt srčni napad, kar sklepa glede na položaj, v katerem so ga našli. Da je njegovo truplo ostalo tako ohranjeno, pa naj bi bili zaslužni suhi vetrovi, visoke temperature in slan zrak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.