Svet
6 ogledov

Na oglas se je prijavilo 1,7 milijona ljudi

brezposelnost Indija EPA
Indijska državna banka namerava odpreti 1.500 novih delovnih mest. Na oglas za začetniško delo za okencem pa se je presenetljivo javilo 1,7 milijona ljudi.

Največja banka v državni lasti SBI se je znašla v velikih težavah. Uprava banke si namreč niti v sanjah ni predstavljala, da se bo prijavilo toliko ljudi. Je pa obljubila, da bodo podrobno pregledali čisto vsako prijavo, ne vedo pa napovedati, koliko časa bodo potrebovali, da bodo izbrali idealne kandidate.

Po poročanju Hindustan Timesa so pogoji za delovno mesto zelo ugodni – ponujajo plačo v višini okoli tisoč evrov ter dodatek za najem stanovanja v elitnem predelu Mumbaja.

Čeprav je gospodarstvo v državi v zadnjih nekaj letih začelo rasti, brezposelnost še vedno ostaja visoka. Dodatne težave povzroča tudi globalna gospodarska kriza, ki je v preteklem letu in pol močno okrnila tudi zasebni sektor, kjer je vse manj delovnih mest. Zaradi tega mnogi vidijo rešitev v državnih in javnih podjetjih.

Komentarjev 1
  • varan 15:11 18.marec 2013.

    Spoštovani slovenski kadroviki, lovci na glave, pojdite tja v Indijo in po tem strogem selekcijskem postopku, najdite dva ali tri nadarjene kandidate za naše banke NLB, NKBM, Abanko ter resnično novo (ne slabo) banko.