Svet
143 ogledov

Na ogled jahta Steva Jobsa

Jahta Steva Jobsa
1/2
EPA
Na Nizozemskem so javnosti prvič pokazali razkošno jahto, ki jo je več let oblikoval pokojni ustanovitelj podjetja Apple. Dih jemajoča ladja meri kar 80 metrov.

Jahto je zasnoval oblikovalec Philippe Starck, gradnja pa je dokončana eno leto po smrti računalniškega velikana. Je moderne oblike in čistih linij, značilnih za vse Applove izdelke. Narejena je iz lahkega aluminija, za oblikovanje posebno velikih oken na trupu pa je Jobs zaposlil svojega glavnega inženirja Applovih trgovin. Ravno zato nekateri trdijo, da je ladja na videz ravno taka kot Applove trgovine.

Obseden z jahto

Steve Jobs je v biografiji priznal, da je obseden z gradnjo ladje. Kot poroča portal One More Thing, ki je ladjo predstavil, se je Jobs zavedal, da lahko ostane nedokončana. "Če bi nehal, bi priznal, da bom kmalu umrl," je povedal.

Jahta je dolga 80 metrov, vgrajenih pa ima več iMacovih računalnikov. Kaj bo družina pokojnega Jobsa storila z jahto, še ni znano, je pa v zahvalo vsem, ki so sodelovali pri gradnji, podarila predvajalnike ipod shuffle z imenom jahte na zadnji strani naprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.