Svet
88 ogledov

Na otok odšli še preživeli

Obisk otoka Utoya
1/3
Reuters
Na Norveškem poteka tridnevna žalna slovesnost, s katero se bo jutri sklenil mesec žalovanja za žrtvami napada Andersa Breivika. Danes so se na otok odpravili še tisti, ki so napad preživeli.

Otok Utoya je včeraj obiskala prva skupina svojcev žrtev napada. Skupno naj bi otok obiskalo okoli tisoč ljudi. Norveška vlada je obisk otoka dovolila zaradi velikega zanimanja; menijo tudi, da se bodo tako ljudje lažje soočili z izgubami.

Za obisk so se prijavili najožji družinski člani 50 od skupno 69 žrtev strelskega pohoda, danes pa so se na prizorišče pokola odpravili še tisti, ki so bili na otoku, a so napad preživeli. Jutri bo v Oslu še velika žalna slovesnost, ki se je bodo udeležili tudi predstavniki norveške vlade in kraljeve družine.

V nedeljo bo tako minil en mesec od pokola, v katerem je Anders Behring Breivik ubil 77 ljudi. Osem jih je umrlo v bombnem napadu v norveški prestolnici.

Komentarjev 1
  • Schreckensherrschaft Alarm 16:48 20.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!