Svet
1 ogledov

Na Otoku velika verjetnost napada

Notranje ministrstvo Britance poziva k povečani previdnosti zaradi velike verjet Žurnal24 main
Ljudi na britanskem otoku pretresla ocena, da je verjetnost terorističnega napad od „možnega“ prerasla v „zelo verjetno“.

Sinoči je notranji minister Alan Johnson britansko javnost obvestil, da se je verjetnost terorističnih napadov, katerih tarča bi bila Velika Britanija, izjemno povišala. Nevarnost je na lestvici od ena do pet dosegla četrto stopnjo. Višja stopnja pomeni, da se je verjetnost napada iz "velike" povišala na "resno".

Britanski mediji dopuščajo možnost, da se je vlada oprla na obveščevalne podatke, ki jih javnosti ne želi razkriti.

Oceno povečane nevarnosti napadov so sprejeli na podlagi „poostrenih ukrepov v letalskem prometu, ki so jih sprejeli po spodletelem napadu na letalu za Detroit, ki se je zgodil na božični dan.“

Johnson je poudaril, da varnostne službe nimajo podatkov, da bi bil nov napad neizbežen, kar bi pomenilo pet, najvišjo stopnjo nevarnosti, ampak da želi, da bi opozorilo povišana nevarnost Britance spodbudilo k še večji čuječnosti.

Odločitev o povišani stopnji nevarnosti naj prav tako ne bi bila povezana z neuspelim božičnim napadom na ameriško letalo na poti v Detroit ali katerim koli drugim terorističnim dogodkom. Johnson je še dejal, da britanska vlada drugih podatkov, ki so jih zbrale obveščevalne službe, ne namerava razkriti.

 



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.