Svet
17 ogledov

Na podstrešju našel mumijo

Mumija v Nemčiji
1/2
EPA
Deček na podstrešju dedkove hiše našel skrivnostno mumijo.

Najdba desetletnika v nemškem Diepholzu že mesec dni bega več strokovnjakov. Deček je namreč odkril sarkofag, v njem pa človeško mumijo.

Magnetna resonanca je pokazal, da je človeška lobanja relativno dobro ohranjena, iz leve očesne jamice pa štrli puščica. Uganko še povečuje posmrtna maska in to, da  je rentgen pokazal kovinske plasti, ki prekrivajo kosti 1,49 metra dolgega bitja. Spola niso mogli potrditi. "Porajajo se le nova in nova vprašanja," je dejal Lutz-Wolfgang Kettler, oče dečka, ki je našel sarkofag. K temu prispeva tudi dejstvo, da so povoji novejšega datuma – izdelani so bili strojno v 20. stoletju, poroča AFP. 

Moderni umor v antičnem zaboju?

Patolog Andreas Nerlich je za spletni Spiegel dejal, da so lobanja in kosti resnične, vendar pa je mumija kot taka "neprava, sestavljena iz enega ali več teles". Policija bo počakala poročila vseh strokovnjakov, ki bodo tudi pokazala, ali morda ne gre za antično mumijo, pač pa za čisto sodobni umor.

Družina meni, da bi sarkofag lahko njihov dedek pred okoli 60 leti prinesel s seboj s potovanja po severni Afriki.  




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.