Svet
19 ogledov

Na podzemni je obležalo 14 ranjenih

Vaja ob terorističnem napadu Reuters
Tokrat naj bi teroristi ciljali na podzemno železnico čilskega glavnega mesta Santigo de Chile.

Popoldne je silovita eksplozija na postaji podzemne železnice Santigo de Chile, glavnega mesta  Čila, poškodovala najmanj osem ljudi, dva naj bi bila poškodovana huje. Po poročanju agencije Reuters naj bi bil med huje poškodovanimi tudi turist iz Argentine. Vsi poškodovani naj bi utrpeli tudi hude okvare sluha zaradi poka ob eksploziji.

Čilska vlada je že ocenila, da gre za teroristično dejanje.Vladni predstavnik Alvaro Elizalde poudarja, da "ni nobenega dvoma, da so želeli posamezniki s tem dejanjem škodovati nedolžnim ljudem. Vlada bo zato sprejela strožje ukrepe v boju proti terorizmu, ki bodo dopuščali ostrejše kazni."

Čilski minister za notranje zadeve Mahmud Aleuy dodaja, da tamkajšnja policija sumi, da sta eksploziv nastavila dva osumljenca, ki naj bi takoj zatem zbežala z vozilom s kraja dejanja, kar naj bi opazili tudi mimoidoči.
 

Eksploziv naj bi bil namreč skrit v smetnjaku v eni od restavracij s hitro prehrano na postaji Escuel Militar, kjer je prišlo do tega incidenta v času za kosilo, ko se je tam zadrževalo največ obiskovalcev. Lokalni gasilci, ki so posredovali pri reševanju ponesrečenih so zato prepričani, da nikakor šlo za nesrečni slučaj.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.