Svet
254 ogledov

Na pot z luksuznim vlakom

Golden Eagle vlak Profimedias
Potovanja z luksuznim vlakom so vse bolj priljubljena. Transibirsko železnico gotovo poznate, a morda še niste slišali, da se Balkan Explorer ustavi tudi v Ljubljani.

Pri potovanju v dvajsetem stoletju je bila pomembna hitrost, zdaj, pa se vse vrti okoli udobja. Zato so vse bolj popularna daljša potovanja z luksuznimi vlaki, pišejo pri Britanskem podjetju The Luxury Train Club

Najbolj znano luksuzno potovanje je Transibirska železnica. Zadnje čase je podobnih različic vedno več, vlaki pa so vedno bolj razkošni. Na potovanja po deželi na tako imenovan romatični način se je možno podati skoraj v vsaki državi, tudi Sloveniji. Eno zelo zanimivih doživetij je potovanje po Afriški pokrajini, ki obiskovalcu približa tamkajšnjo divjino, lahko pa doživi tudi pravi afriški železniški safari. 

Golden Eagle vlak | Avtor: Profimedias Profimedias

Cene teh vlakov pa niso tako nizke. Na primer, potovanje z Golden Eaglom iz Moskve v Vladivodstok v Rusiji vas lahko stane okoli 14 tisoč evrov na osebo za dva tedna, a je apartma lahko večji od navadne hotelske sobe. Vključuje dnevno sobo, kopalnico ter spalnico. Na vlaku vas pričakajo vrhunski kuharski šefi, ki vam postrežejo z pravimi specialitetami pri zajtrku, kosilu in večerji, ne manjka pa tudi živa glasba.

Za vlak Balkan Explorer, ki med potjo obišče tudi našo državo, je potrebno odšteti okoli 8.800 evrov. Vlak svoje potovanje začne v Benetkah, nato obišče Trst, se ustavi v naši ter hrvaški prestolnici, nato pa odpelje v Bosno in Hercegovino. Šesti dan se vrne na Hrvaško, kjer lahko potniki uživajo v mediteranskem mestu Dubrovnik, zvečer pa vlak že drvi proti Beogradu. Naslednje dni se pot nadaljuje čez Makedonijo in Grčijo proti Bolgariji. Zadnje tri dni počiva v Istanbulu v Turčiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.