Svet
37161 ogledov

Na poti na kraj nesreče trčili policisti, skupaj pet mrtvih

Nesreča v Hessnu
Tragedija po nesreči je še večja, saj so se na poti zaleteli še policisti.

V nesreči majhnega letala na jugu nemške zvezne dežele Hessen je umrla ugledna ruska podjetnica Natalija Filjova. Solastnica letalske družbe S7 Airlines je umrla v starosti 55 let v nedeljo v letalski nesreči v bližini kraja Egelsbach. Poleg nje sta v nesreči umrla še pilot letala in sopotnik, oče ruske podjetnice. 

Nemška policija poročanja ruskih medijev najprej ni želel potrditi, saj je letalo povsem pogorelo in identitete žrtev še niso potrdili. Nemške oblasti so poročale o domnevnih žrtvah ruskih državljanih. 

Vzrok nesreče neznan 

Letalo je strmoglavilo v nedeljo popoldan okoli 15.30 na polju špargljev v kraju Erzhausen v bližini Farmstadta in je v celoti pogorelo. Dele letala je odneslo tudi 20 metrov stran.

55-letna Filjova je po ocenah revije Forbes četrta najbogatejša ženska v Rusiji, vrednost njenega premoženja ocenjujejo na skoraj 600 milijonov evrov.

Tregedija je bila še večja, ker se je na poti na kraj letalske nesreče ponesrečilo tudi policijsko vozilo, pri čemer sta umrli dve osebi, trije pa so bili huje poškodovani.

Nesreča se je zgodila le nekaj kilometrov stran od nesreče, potem ko je policijsko vozilo trčilo v drugo vozilo. 

Dva hudo poškodovana so v bolnišnico odpeljali s helikopterjem, enega pa z rešilcem. Potnika v avtomobilu, ki je nesrečo povzročil, stara 24 in 22 let, sta v nesreči umrla.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.