Svet
161 ogledov

Na prostem se lahko zbere več kot 5000 ljudi

Škotska epidemija Epa
Na Škotskem so odrpavili večino ukrepov za zajezitev virusa.

Na Škotskem so danes odpravili večino preostalih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Med drugim ni več obvezno ohranjanje medsebojne razdalje, turistični obrati pa so lahko znova polno zasedeni. Poleg tega so dovoljeni množični dogodki na prostem. Določena pravila ostajajo v veljavi, oblasti pa pozivajo k previdnosti.

Znova so dovoljeni tudi množični dogodki. Na prostem se lahko zbere več kot 5000 ljudi, v zaprtih prostorih pa več kot 2000. Organizatorji morajo sicer oblasti zaprositi za dovoljenje. Svoja vrata lahko znova odprejo tudi nočni klubi, ki so bili zaprti od začetka pandemije, na spletu poroča britanski BBC.

V veljavi so tudi nova pravila glede samoizolacije ljudi, ki so bili v tesnem stiku z okuženo osebo. Polno cepljenim odraslim, pa tudi otrokom ni treba v samoizolacijo, če nimajo simptomov in predložijo negativen izvid testa PCR.

Določeni ukrepi medtem ostajajo v veljavi. V zaprtih javnih prostorih in na sredstvih javnega potniškega prometa je še naprej obvezno nošenje zaščitnih mask. V zdravstvenih ustanovah pa bo še naprej treba ohranjati dvometrsko medsebojno razdaljo.

Škotski minister za zdravje Humza Yousaf je ob tem ljudi pozval k previdnosti. "Uživajte, vendar ostanite razumni," je poudaril po poročanju BBC.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.