Svet
19 ogledov

Na rehabilitacijo v spremstvu

1/16
Žurnal24 main
Kongresnico Gabrielle Giffords so prepeljali z univerzitetne klinike v Arizoni v rehabilitacijski center v Hudsonu.
Več fotografij njene premestitve v spremstvu policije si lahko ogledate v GALERIJI.

Njena družina se je za Teksas v Houstonu po poročanju tujih agencij odločila, ker ima njen mož astronavt Mark Kelly tam svojo bazo in jo bo lahko redno obiskoval.

Dva tedna po tem, ko ji je napadalec prestrelil levo stran možganov, Gabrielle Giffords že lahko premika usta in se giba s pomočjo negovalcev, vendar še ni jasno, ali se ji bosta povrnila vid in sposobnost govora.

"Ko smo testirali njen vid, ji ni bilo všeč, ko smo z lučko posvetili v oko, ki ga je hotela zapreti, kar je zelo dober znak," je na novinarski konferenci povedal zdravnik Dong Kim, ki jo je zdravil v Tusconu v Arizoni. Prav tako še ni jasno, kako močno prizadeta je desna stran njenega telesa, ki ga uravnava leva polovica možganov.

Kongresnica je bila ranjena med političnim zborovanjem pred trgovino v Tusconu. 22-letni napadalec Jered Lougner je ubil šest ljudi, 13 pa jih je ranil. Med njimi Giffordsovo, ki je bila najhuje poškodovana, saj so preostali že lahko zapustili bolnišnico.

Kongresnica je deležna najboljše zdravstvene oskrbe, ki je na voljo v ZDA, saj ima dobro zdravstveno zavarovanje. Lani je sicer glasovala za reformo zdravstvenega sistema, ki zdravstveno oskrbo zagotavlja tudi navadnim Američanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.